Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

VI ÄR UNIKA SOM VARV

Vår affärsidé:

Vi har sedan företaget startat haft inställningen att göra båtägandet så enkelt och smidigt för kunden som möjligt, vilket har lett till att vi stolt fått behålla de kunder vi en gång inlett ett samarbete med. De tjänster vi utför kan fås hos många andra, men vi på Båtvårdsspecialisten tillhör ett eget segment. Vi kan utföra våra tjänster hemma på båtägarens tomt, i hamn eller i våra egna lokaler, och har möjligheten att erbjuda hög service var helst kunden önskar. Detta innebär att du som kund kan ägna tid åt annat.

 

Bakgrund:

Fullt rustad för en fantastisk båtsommar

Efter att under flera år arbetat med försäljning och service av båttillbehör i både Sverige och USA öppnade Victor Chamorro Karlsson Båtvårdsspecialisten Värmdö. Målet med verksamheten är att se till att varje kund får njuta av en så skön och problemfri båtsäsong som möjligt.

 

Som försäljare av båttillbehör lade Victor Chamorro Karlsson märke till en allt ökande efterfrågan på tjänster som båtägare traditionellt sett utfört själva. Många har i dag inte längre tid att tillbringa höstens och vårens helger på varvet för tvätt, målning och annat löpande båtunderhåll. Victor var tidigt ute med sin affärsidé.

– När jag berättade om firman var de ingen i branschen som trodde att det var något som skulle fungera. ”Sånt vill folk göra själva” fick jag till svar, berättar Victor. 

Detta var 2008 och de som tvivlade då skulle visa sig få fel. Trots ökande konkurrens från nyare båtvårdsföretag är efterfrågan på de tjänster Victor med personal erbjuder större än någonsin.

Båtvårdsspecialisten tar exempelvis emot 80 båtar för vinterförvaring i varmhall, kallhall eller under plast utomhus. Under vinterförvaringen arbetas det intensivt med service och underhåll.

– Min ambition är att vi ska lämna tillbaka båtarna i så nära fabriksnytt skick det bara går. De måste vara i absolut topptrim när de sjösätts, säger Victor.

Så långt det är möjligt väljer han miljövänliga och skonsamma produkter i arbetet med båtarna. Anledningarna är flera. Utöver ett övergripande naturintresse är de miljövänliga produkterna skonsamma för båtarna och för de som arbetar med dem. Dessutom är det fler och fler kunder som efterfrågar miljövänliga medel och metoder, och inte sällan krävs nytänkande. 

– För rengöring av trädetaljer använder vi ett medel som man vanligen tvättar kläder med, exemplifierar Victor.

Under säsong erbjuder Båtvårdsspecialisten jourtjänst för båtar som behöver omedelbar service eller reparation. Man har också möjlighet att med hjälp av dykare kontrollera botten på båtar som ligger i vattnet. Det kan handla om något som har fastnat eller att man till exempel har tappat en propeller.

Under sommaren erbjuder Båtvårdsspecialisten charterturerna ut i skärgården, både lugna barnvänliga turer och fartfyllda ribbåtsäventyr, för alltifrån barnfamiljer, fester och företagsevent. En omväxling som Victor verkligen uppskattar.

– Till exempel kan vi fixa sälsafari, lerduveskytte eller bad och sol, ler han.

För alla oss som längtar efter en egen båt har Victor flera råd att ge.

– För att få så mycket som möjligt ut av livet till sjöss är det viktigaste att du verkligen köper den båt som passar just dina behov.

 ---------------------------------------------

Enterprize Magazine / Josephine Carlsson

Foretagsbeskrivning.pdf
Villkor.pdf