Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

EPOXYGRUNDMÅLNING

Vi vill inte låta vatten ta sig in i båten varken ovanifrån eller underifrån. Då båtbotten och gelcoaten är exponerad för vatten 100% av tiden båten är sjösatt krävs en speciell behandling. Denna består av ett rätt antal My (mikromillimeter) med 2-komponents epoxyfärg. Därefter kan du välja om du önskar bottenfärg eller inte på din båtbotten. Det finns en uppsjö med märken och leverantörer på markanden som säljer produkterna och erbjuder epoxybehandling.

Vi på Båtvårdsspecialisten går tillväga enligt följande:


  • Vi tapear upp vattenlinjen med bläster/sliptape. Har du en fabriksnybåt rekommenderar vi att köra första året omålat för att fastställa exakt var just din vattenlinje skall hamna. Detta påverkas av utrustning, last, tillbehör och motorstyrka.
  • Därefter slipar vi båtbotten med Festool och Bosch Proffesional excenterslipar tillsammans med Festool dammutsug och Mirka Abranet 40korn vävda papper. Vi anser det viktigt med en så god vidhäftningsyta för epoxyn som möjligt. I undantagsfall om tidigare bottenfärg sitter och kladdar igen papprena tillämpar vi blästring. Ev spacklingskostnad tilkommer då skotthål förekommer när man blästrar därför vi valt att slipa våra båtar i de flesta av fallen.
  • Vi applicerar tre lager Epoxygrundfärg i två skiftande kulörer för att se de olika lagren tydligt. International Interprime är den epoxy vi föredrar då denna håller bäst kvalité och bygger bäst antal my per strykning och ger enligt oss slitstarkast yta. Kulörer är: Bronze och Aluminium. Givetvis kan vi måla med andra märken och kulör vid önskemål för er som exempelvis önskar en vit målad epoxygrund.
  • Applicering av första lagret bottenfärg skall ALLTID ske direkt när lösningsmedlet gått ur epoxyn och är klibbtorr för bästa vidhäftning mellan 2-komponents epoxy och 1-komponents bottenfärg.
  • Andra lagret bottenfärg appliceras när första lagret torkat.
  • Vi avvaktar tills behandlingen genomhärdat efter ca 3-10dygn beroende på temperatur där båten står. Därefter lyfter vi din båt med våra hydraulstöttor och målar under anläggningsytorna efter samma princip som ovan.

I vår prisbild ingår:

- 3 lager epoxygrundfärg
- 2 lager bottenfärg godkänd för ostkusten. Vi kan erbjuda          
  smatliga bottenfärger på marknaden.
Vid beställning av  
  fartygsfärger så som International interspeed eller Trilux 33
  tillkommer ett pristillägg á 300:- / L.
- Arbetskostnad
- Materialkostnad
- Miljöavgift Farligtavfall tillkommer á 14,50:-/kg efter färg och
  gelcoatrester vid blästring och slipning.

Fyll i nedan för prisuppgift på din båtmodell:

Under respektive flik ovan för tjänster finns information om vad som ingår i prisbilden. Tveka inte att maila oss vid frågor!

Välj motor eller segelbåt:
Längd (m):
Bredd (m):

Välj intressant tjänst nedan:

0:-